perjantai 21. tammikuuta 2011

Pentutesti ja muuta

Menoa ja meininkiä riittää :)
Keskiviikkona kävin jokaisen pennun kanssa erikseen hihnakävelyllä. Kaikki kulki hienosti hihnassa, mitä nyt Monica saattoi olla suunnasta välillä eri mieltä. Piia riensi apuun viime hetkillä ja lenkitimme Rachelin ja Monican samalla kertaa. Tavattiin muutama lumikola, ohi menevä auto ja ihminen. Niissä ei suurta ihmeteltävää ollut. Rachel olisi lähtenyt lumikolan perään.
Torstaina Ross pääsi ensimmäisiin hakutreeneihin makkararinkeilemään. Oikein reippaasti poika meni namilta namille. Ja viihtyi autossakin ilman sisaruksia. Rossille tein takin tulevia reissuja varten ;)


Torstai illalla pennut kävi pesulla. Minä pesin ja Jussi piti kiinni. Suloisia rottia olivat märkänä :)

Rachel
 Phoebe

Monica

Tänään olikin sitten pentutestin vuoro, testaajana Kati Häkli Kontaktikoirista
Testi meni paremmin kuin koskaan uskalsin unelmoidakaan, mutta toisaalta, on nämä kyllä mahtavia pentuja! Tässä loppupisteet:
Ross, Rachel ja Phoebe saivat 55 pistettä
Chandler 61 pistettä
Monica 51 pistettä

Selitykset
62 pistettä tai yli: Pentu on agressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä lapsiperheeseen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan, paljon koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Voi olla erinomainen koira oikeissa käsissä.
48-61 pistettä: Pentu on melko dominoiva ja itsevarma, mutta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvotsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastus/kisakoira.
37-47 pistettä: Ns. "helppo koira". Sopii lapsiperheisiin ja myös ensimmäiseksi koiraksi ja harrastuskaveriksi.
27-36 pistettä: Alistuva/pehmeä koira, joka tarvitsee ystävällisen, rauhallisen ja kärsivällisen kouluttajan ja paljon sosiaalistamista.
26 pistettä tai alle: Koira on epäsosiaalinen tai äärettömän ujo ja arka. Hermorakenne ja toimintakyky ovat heikkoja. Stressaa helposti ja reagoi liioitellusti kaikkeen. Voi kehittyä pelkopurijaksi. Ei sovi lapsiperheeseen, eikä harrastuskoiraksi. Tarvitsee kokeneen kouluttajan ja erittäin paljon sosiaalistamista.

Eli voiko sanoa, että parhaat mahdolliset pisteet tuli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti