lauantai 25. joulukuuta 2010

22 vrk

Jouluaattoyönä oli ensimmäinen pentu kiivennyt ulos pentulaatikosta ja se oli Chandler. Siellä se nukkui Liinun kanssa pentuhuoneessa, mutta ulkona laatikosta ;) Päivällä todistin sitten omin silmin, miten tämä karkaus operaatio menee, ja aika ketterästihän tuo sujuu. Aamulla nostin pentuja pentulaatikon ulkopuolelle tutustumaan. Ross, Chandler ja Monica lähtivät heti tepastelemaan häntä pystyssä eteiseen ja moikkaamaan Jesperiä. Rachel ja Phoebe jäi tappelemaan keskenään pentulan ovelle... Olivat ulkopuolella noin 5min. Päivällä kävimme äitini luona syömässä ja sinä aikana Ross ja Chandler oli lähtenyt tutkimaan maailmaa yhdessä pentulaatikon ulkopuolelle. Nostin siis Liinun kulkuaukon korkeutta, jotta pysyisivät vielä hetken siellä.
Pissat ja kakkat tulee suurinpiirtein jo paperille, ihanan siistejä pentuja. Yöt saa nukkua rauhassa, tosin minulla on korvatulpat korvissa, kun olen erittäin herkkäuninen, mutta Jussi pärjää ilmankin. Leikki aikaan kuuluu jo vapauden kaipuu huutoja, ja kovasti pikku murinaa.
Pennut syö nyt noin 1dl turvotettua (eli n. 0,5dl kuivana) penturuokaa kome kertaa päivässä. Se on suurinta herkkua.
3 viikkois kuvia laitan jahka joulukiireet (kyläilyt) on ohi. Pikkuriikkiset hampaatkin ovat jo puhjenneet ja kauhulla odotan niiden kasvua.
Molemmat siskoni kävivät tänään pentuja silittelemässä ja kävipä siskoni BC Lilokin pentulaatikossa, mutta lähti äkkiä karkuun näitä pikku riiviöitä. Ne kun ajatteli, että tottakai tuo tuli tänne leikkimään, KIMPPUUN! Liinu ei Lilon vierailusta välittänyt vähääkään...
Liinu on päässyt imetysaikana jopa vähän lihoamaan, joten koitan nyt hetken vähemmällä ruualla ja koitan saada sen tasapainoon. Nyt Liinu syö siis 2dl penturuokaa kolme kertaa päivässä + jauhelihaa, piimää, raejuustoa ja kermaviiliä. Olen Jesperiä totutellut ilotulitteisiin ja laukauksiin ääni-CD:n avulla, samalla pennut ovat kuulleet siis näitä ääniä jo muutamana päivänä. Ovat myös kuulleet kattilan kolinaa ja kovaa taputusta. Itse keinotekoisesti joudun kovia ääniä tekemään, kun meillä muuten on niin kovin hiljaista :)
Jussi sanoi tuossa kolme päivää sitten, että hän ei halua luopua yhtestäkään pennusta <3 Ja kaikki varmaan muistaa kuinka hän niin vannoi, että meille ei jää sitten yhtäkään! No yksi nyt sitten kai jää kotiin...

Tässä yksi video leikkiajasta tältä päivältä (Jussi katsoo taustalla Frendejä, joten älkää ihmetelkö naurun pyrähdystä)

torstai 23. joulukuuta 2010

20 vrk

Pentulan laajennus Vol.1 on valmis. Pennut saivat hieman lisätilaa, jossa myös erikseen "vessala". Ruoka maistuu pienissä määrissä edelleen. Tällä hetkellä menee noin 0,5 dl kolme kertaa päivässä. Ostin pennuille uusia leluja, ja kas kummaa kun ne oli yön aikana vaihtanut paikkaa pentulaatikon ulkopuolelle. Taitaa mammaa kiinnostaa lelut vielä enemmän...

Laajennettu pentula.

Pennut ruokailee

Ross istuu ruokalautasella

Ruokalevolle


keskiviikko 22. joulukuuta 2010

19 vrk

Eilen pennut sai ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Syötin kädestä noin 10 turvotettua nappulaa jokaisella pennulle. Hyvin maistui, ahnetta porukkaa. Tänään ne sitten söi jo lautaselta, vaikutti siltä että ruoka loppui kesken, sen verran tuli protestia :) Pennut alkaa olemaan jo todella seurallisia, ihanaa! Enää pari päivää ja pentulan ovet ovat avoinna kaikille, ja muistakaa niitä sanomalehtiä!

Pentujen painot 19 vrk
Ross: 1290g
Rachel: 1119g
Chandler: 1242g
Phoebe: 1120g
Monica: 995g

maanantai 20. joulukuuta 2010

17 vrk

Tänään oli taas pikkuriikkisten kynsien leikkuu, ihanaa hommaa. Pennut on nyt madotettu 3pvän Axilur kuurilla, ja tietysti Liinu ja Jesper siinä samalla. Madotan pennut vielä 2 kertaa ennen luovutusta. Nyt pentulaatikossa leikitään jo tosissaan ja käydään kasvattajatädin kimppuun heti kun menee pentulaatikkoon :) Ross, Phoebe ja Chandler ovat kovia jo murisemaan. Pikkuinen Monica aina kiipeilee toisten päällä ja syö niiden korvia. Chandler ja Ross ovat päivä päivältä enemmän samanlaisia, nyt molemmat aina kiipeävät syliin nukkumaan, jos olen pentulaatikossa. Tänään oletaan totuttelemaan jo vähän kovempiin ääniin, ja jatketaan sitä luovutukseen asti. Tutkiskelin tänään myös pentusten hampaita (lue: ikeniä), ovat hampaat pian puhkeamassa. Royal Caninin pentupaketit tuli tänään, voi että kun on onnettomia. Pentupaketti on yhtäkuin Royal Caninin muovinen kassi + 1kg ruokaa. Onneksi olen kaverilta tilannut pennuille leluja mukaan ja pannat + hihnat käyn ostamassa jokaiselle. Isosiskoni Ruotsista tuli käymään, ja toi pennuille tuliaisina lelut.

Vaaleat lelut tytöille ja tummat pojille :)